Group 5 Copy

Ciljevi

Promovirati i podržati koncept zajedničkih društava i vrijednosti koja mogu nastati stvaranjem dodatnih vrijednosti u širem kontekstu, jednakih mogućnosti i koncepta “ujedinjeni u različitosti”.

Na platformi projekta Zajednička društva, Madridskog kluba zalažemo se za dalje korake – promociju zajedničkih vrijednosti u socijalno kohezivnom društvu, vrijednosti koje su svojstvene demokratskom društvu, te kako te vrijednosti mogu biti zajedničke na globalnom planu i unutar pojedinih društava.

Socijalno kohezivno društvo je stabilno, sigurno. To je mjesto gdje se svi oni koji tamo žive osjećaju kao kod kuće. Ono poštuje svačije dostojanstvo i ljudska prava, istovremeno pružajući svakom pojedincu jednake mogućnosti.

“Zajedničko društvo” je socijalno kohezivno društvo. Ono je stabilno, sigurno. To je mjesto gdje se svi oni koji tamo žive osjećaju kao kod kuće. Ono poštuje svačije dostojanstvo i ljudska prava, istovremeno pružajući svakom pojedincu jednake mogućnosti. Ono je tolerantno. Ono poštuje različitosti. Zajedničko društvo je izgrađeno i odgajano kroz jako političko rukovodstvo. (definicija Madridskog kluba)

U isto vrijeme, i zajednice moraju preuzeti inicijativu u ponovnom ujedninjenju biznisa i društva. To nas dovodi do principa zajedničke vrijednosti, koji uključuje stvaranje ekonomske vrijednosti od strane kompanija na način koji takođe stvara vrijednost za društvo baveći se potrebama i izazovima tog društva. (Porter i Kramer)

Društva zajdničkih vrijednosti

Zajednice postaju sve više međusobno isprepletene i interkulturalne…

Planirane aktivnosti

Istraživanje, podrška i promocija koncepta društva zajedničkih vrijednosti…

Očekivani rezultati

Identifikacija i promocija vrijednosti koje doprinose većoj socijalnoj uključenosti svih…

Inicijalni projekti

“Strategija EU za Bosnu i Hercegovinu iz perspektive društva zajedničke vrijednosti”

Partneri

Društva zajedničkih vrijednosti